Lokostrelstvo

Lokostrelstvo za vsakogar

Odkrijte svet lokostrelstva na Turistični kmetiji Izgoršek! Naš lokostrelski program je odprt za vse – tako za izkušene lokostrelce kot tudi za popolne začetnike. Ponujamo organizacijo treningov in teambuildingov za večje skupine, kjer lahko vsak izostri svoje lokostrelske veščine. Za tiste, ki se prvič srečujete z lokom, pa zagotavljamo vso potrebno opremo. Pridružite se nam in izkusite lokostrelstvo v prijetnem, naravnem okolju naše kmetije.

Raziskujte starodavno veščino lokostrelstva

Ne glede na to, ali ste izkušen lokostrelec ali začetnik, naše lokostrelske aktivnosti ponujajo nekaj za vsakogar. Od začetniških tečajev in naprednih treningov do teambuildingov in skupinskih izkušenj – lokostrelstvo tukaj združuje zabavo, učenje in avanturo. V okolju, ki je hkrati varno in vzpodbudno, vas vabimo, da se pridružite in izkusite edinstvenost lokostrelstva na naši kmetiji.

Začetniški tečaji lokostrelstva

Novi v svetu lokostrelstva? Naši začetniški tečaji so popolna priložnost, da se naučite osnov. Z izkušenim inštruktorjem Marjanom boste spoznali tehniko streljanja, osnove varnosti in uporabo opreme. Tečaji so primerni za vse starosti in zagotavljajo trdne temelje za nadaljnje izpopolnjevanje v tem elegantnem športu.

Napredni lokostrelski treningi

Ustrelite v središče tarče in začutite starodavno umetnost lokostrelstva na naši turistični kmetiji. S sodobno opremo in vodstvom izkušenih inštruktorjev je lokostrelstvo pri nas primerno tako za začetnike kot za izkušene lokostrelce. Doživite edinstveno kombinacijo koncentracije, natančnosti in zabave, obkroženi z mirno naravo.

Lokostrelska 3D proga

Na naši lokostrelski 3D progi ponujamo skupno 24 tarč ter posebej vadbišče. Na 3D progi se strelja po WA pravilih (2 puščici). Proga je odprta skozi celo leto, zato so vabljeni vsi lokostrelci – ne glede na izkušnje ali letni čas. 

Cena: 10€ / krog / osebo

Pridružite se nam in odkrijte svoje lokostrelske sposobnosti! 

Email

Pišite nam, da skupaj ustvarimo vaš popoln pobeg v naravo – odgovorimo hitro in z veseljem.

Telefon

Pokličite nas za takojšnjo pomoč ali za rezervacijo vaše naslednje avanture.

+386 (0)41 970 036  – Andreja

+386 (0)40 662 671 – Marjan

Lokacija

Obiščite nas in doživite čar naše kmetije – kjer narava sreča gostoljubje.

Lokostrelski Klub Hmeljček

Etnologi in zgodovinarji uvrščajo izum loka med revolucionarna odkritja. Lok in puščica se pojavita v istem času, kot uporaba ognja in govorne komunikacije med ljudmi. Lok in puščica sta spremljala človeka dolga tisočletja v bojih, vojnah in načinu preživetja.

Dandanes lokostrelci športno nadaljujemo tisočletno veščino in skrbimo za ohranjanje tradicije enega od najstarejših mitov človeštva in civilizacije. Kot zanimivost naj povemo, da je v vojaškem muzeju v Pivki stalna razstava o lokostrelstvu.

Po nakajletnih skupnih treningih in dobrih rezultatih, smo se odločili, da ustanovimo nov klub.
Februarja leta 2021 se nam je želja uresničila.

V kratkih februarskih dneh, je izpod snega na plan pokukala drobcena hmeljska kobuljica in postala naš zaščitni znak.

Naša vizija

Popularizirati lokostrelstvo kot rekreativni šport za vse generacije, predvsem pa spodbujati lokostrelce na tekmovalni poti.

Prav veseli bomo, če vam bomo lahko lokostrelstvo predstavili v »živo« na sedežu kluba v Pongracu, kjer imamo tudi svoje vadbišče.

 
Hmeljček

Je naša maskota, izdelana iz hrastovega debla, izpod motorne žage mojstra kiparjenja g. Vlada Cencla.

Spremlja nas povsod na naših prireditvah in tekmah. Je vedno nasmejan in dobre volje, pogled nanj nam da novih moči in elana.

 
Medalje

Do sedaj smo Hmeljčki pristreljali, kar nekaj medalj na državnih prvenstvih, v kategorijah mlajši, mladi in člani.

Imamo tudi članski rezultat iz evropskega prvenstva 5. mesto in svetovnega prvenstva 6. mesto.

 

Galerija LK Hmeljčki

Oglejte si galerijo Lokostrelskega kluba Hmeljčki, kjer ujamemo najlepše trenutke naših strelcev in dogodkov, polnih zadetkov in nasmehov.